Top

veel gestelde vragen

Over TekenenDownloadsRaamtekeningKrijtstiftenLak markersSamenwerken

Hoe kan ik betalen?
Met iDEAL, Paypal of Vooruitbetaling per bank. Let wel op bij de vooruitbetaling optie dat de producten pas verzonden worden (per email of post) zodra het geld op de rekening is gestort, dit kan kan 1-2 werkdagen duren.
Als je kiest voor vooruitbetaling per bank stort dan het totaalbedrag op rekeningnummer NL12SNSB0898496101 (BIC SNSBNL2A) tnv ankepanke in Eygelshoven ovv het bestelnummer.

Hoeveel zijn de verzendkosten?
Bij de printables zijn verzendkosten zijn niet van toepassing.
Fysieke producten worden per brievenbuspost (envelop of koker) verstuurd (track en trace niet mogelijk) en worden automatisch berekend gebaseerd op het gewicht en waar het naartoe moet aan de hand van de huidige prijzen van Postnl. Je kunt in de winkelwagen zien hoeveel het is.

Wat is de levertijd?
Zodra de betaling is afgerond:
Printables je krijgt meteen een email met download links in je inbox.
Andere producten worden binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Ik krijg geen order bevestiging en/of download email, waarom?
Controleer dan de spam map en als daar ook niks in zit, stuur dan een berichtje.

Waarom staan bij sommige raamtekeningen 1 element gespecificeerd bij de formaten?

Omdat deze uit verschillende elementen bestaat, kun je zelf het formaat bepalen. 

Ik ben niet tevreden met mijn aankoop, kan ik mijn geld terug krijgen?

De raamtekening ontwerpen zijn digitaal en ik niet kan controleren of je het gebruikt hebt of niet, is dat helaas niet mogelijk. Bij de rest van de producten is het een ander verhaal, stuur me een berichtje waarom je het product wil retourneren en dan zal ik proberen je probleem op te lossen. Als dat niet lukt, kun je het natuurlijk terugsturen en krijg je je geld terug. Verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening.T E K E N E N
Ik kan mijn raam niet openen, kan ik dan nog steeds gebruik maken van de raamtekening ontwerpen?

Jazeker! Kijk hier voor een uitleg hoe je kunt tekenen.

Kan ik ook op melkglas of over een semi-transparante sticker tekenen?
Ja hoor! De prints zijn zwarte lijnen, dus zal er doorheen schijnen en krijtstiften zijn op waterbasis, dus zullen de ondergrond niet beschadigen.

Ik heb per ongeluk de verkeerde versie uitgeprint, het moest (niet) gespiegeld zijn. Moet ik het nu opnieuw uitprinten?
Nee, draai gewoon het blaadje om als je het ophangt. Het zal misschien ietsje minder zichtbaar zijn, maar zeker nog duidelijk genoeg.

Ik heb een fout gemaakt, hoe haal ik dat weg zonder de rest van de tekening te verpesten?
Neem een thee- of poetsdoek en maak daarvan een puntje (goed) nat. Veeg met de doek op een vinger de fout weg. Maak droog voordat je doorgaat met tekenen.

De plakbandjes hebben lijmresten achter gelaten, hoe haal ik die weg?
Doe een beetje wasbenzine op een keukenpapiertje en veeg over de lijmresten tot ze weg zijn. 

De letters van de geboorte raamtekening zijn te klein/groot, wat nu?

Het ontwerp is uitgegaan van een korte naam, maar als je de letters van een kleinere/grotere versie download, moet het wel passen.D O W N L O A D S
Hoe download ik de raamtekeningen?
Je krijgt een email met links. Klik hier op en de download begint automatisch. De bestanden zijn ingepakt, een ZIP, dubbelklik op het bestand en je computer pakt het 'vanzelf uit', je hebt de PDF's nodig om te printen.

Ik kan het bestand niet openen?!?
Om PDF's te openen heb je Acrobat Reader nodig, deze kun je hier gratis downloaden.

Ik krijg de melding dat ik niet meer kan downloaden, wat nu?
Als je een ontwerp koopt, kun je deze 3 keer downloaden. Wil je het voor een 4e keer downloaden, zul je 'm opnieuw moeten kopen.

Ik kan de tekening niet printen, wat gaat er mis?
Je hebt Acrobat reader nodig om het ontwerp te printen, deze kun je hier gratis downloaden.

De download link is niet het product dat ik besteld heb, wat nu?

Ik probeer als zo georganiseerd mogelijk te houden, maar ik ben ook enkel mens, dus soms gaat het mis. Stuur me een berichtje, dan corrigeer ik het en krijg je natuurlijk de juiste bestanden.

Is het ook mogelijk om een geprinte versie van het ontwerp te krijgen?

Nee, de raamtekening ontwerpen zijn digitaal. Als je geen printer hebt, vraag dan een vriend(in) om het voor je printen, of misschien kan het op je werk?
R A A M T E K E N I N G E N
Hoe lang blijft een raamtekening zitten?
Dit hangt een beetje van de stift af die je gebruikt, maar zolang jij het niet nat maakt of er aan komt, blijft de tekening in principe gewoon zitten.

Hoe verwijder ik een raamtekening?
Als je met krijtstift getekend hebt, kun dit je gemakkelijk met water en spons doen, bijvoorbeeld als je toch je ramen moet schoonmaken ;) Afhankelijk van het formaat van je raamtekening, is het misschien wijs om een emmer water erbij te pakken, grote tekeningen krijg je niet met één veeg weg. Bekijk hier een demonstratie filmpje.

Lak marker is watervast, dus daar heb je terpentine voor nodig. Verdund het met water 1 op 2 (bijv. 1 beker terpentine + 2 bekers water). Gebruik een goed natte spons/doekje en veeg over de tekening. Nadat alles weg is, nog even napoetsen met allesreiniger of waar je normaal gesproken je ramen mee poetst.

Ik heb de tekening verwijderd, maar er blijven vage lijnen staan, hoe kan ik die verwijderen?
Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar heb het in de groep gegooid op Facebook, dit waren de adviezen (ik hoop dat er iets tussen staat!):
Marieke A Ouderwets raampje soppen of met Glassex, schoon nazemen en evt met droge microvezeldoek nog extra opwrijven.
Meggy v D Ramen lappen met azijn en druppels vloeibaar Dreft.
Marie-José J Eerst je raam gewoon schoon wassen, daarna nog eens wassen met Ammoniak en klein beetje afwasmiddel in je (natuurlijk warm ;)) water!
Franciska d V Eerst met water en doek de tekening eraf halen en dan met Dasty ontvetten. En daarna gewoon ramen lappen!
Laetitia K Ramen wassen en dan nawrijven met een oude krant. 

Ontwerp je ook op maat gemaakte raamtekeningen?
Ja, ik kan ook een custom geboorte raamtekening voor je maken. Of wil je iets anders? Dat kan ook! Lees er hier meer over.
K R I J T S T I F T E N
Verkoop je ook krijtstiften?
Zeker! Je kunt ze hier vinden.

Hoe gebruik ik een krijtstift?
Als de stift nieuw is of al een tijd niet meer is gebruikt: schud de stift (dop er op!), daarna de punt een paar keer pompen op een test papiertje tot de inkt in de punt loopt. Tijdens het tekenen af en toe deze stappen herhalen voor een regelmatige dekking.

Mijn krijtstift is uitgedroogd, wat kan ik doen?
Spoel de punt uit met warm water. Droog de punt daarna goed af met een keukenpapiertje (niet kurkdroog, maar ook niet te nat, anders wordt je tekening waterig). Daarna doe je hetzelfde als wanneer je de stift voor het eerst gaat gebruiken, goed schudden en daarna de punt ingedrukt houden totdat de vloeistof in de punt zit.

De krijtstift doet het te goed, mijn tekening loopt uit, hoe kan ik dan oplossen?
Veeg de punt van de krijtstift af met een keukenpapiertje en minder vaak schudden met de stift totdat ie het weer normaal doet.

Hoe verwijder ik krijtstift?
Heel gemakkelijk met water en spons, bekijk hier een demonstratie filmpje.L A K   M A R K E R S
Verkoop je ook lak markers?
Zeker! Je kunt ze hier vinden.

Hoe gebruik ik een lak marker?
Als de stift nieuw is of al een tijd niet meer is gebruikt: schud de stift (dop er op!), daarna de punt een paar keer pompen op een test papiertje tot de inkt in de punt loopt. Tijdens het tekenen af en toe deze stappen herhalen voor een regelmatige dekking.

Wat is het verschil tussen een lak marker en krijtstift?
Een krijtstift tekening kun je met water verwijderen, een lak marker tekening is na drogen water-, wrijf-, licht- en hittebestendig. Dus ideaal voor grijpgrage vingertjes en nieuwsgierige neusjes. Een ander groot verschil is dat krijtstift mat is en lak marker glanzend.

Hoe verwijder ik lak marker?
Met terpentine verdund met water 1 op 2 (bijv. 1 beker terpentine + 2 bekers water). Gebruik een goed natte spons/doekje en veeg over de tekening. Nadat alles weg is, nog even napoetsen met allesreiniger of waar je normaal gesproken je ramen mee poetst. Klik hier voor een demonstratie filmpje.S A M E N W E R K E N
Ik wil een product van je reviewen op mijn blog, kun je me er een gratis opsturen?

Ik vind het altijd leuk om samen te werken, dus stuur me een berichtje en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ik vind de ontwerpen super, kan ik ze ook verkopen in mijn shop?

Momenteel doe ik niet aan wholesale, maar we kunnen we kijken of we een leuke samenwerking kunnen verzinnen. Als je dat wat lijkt, stuur me dan een berichtje.

Kun je ook op ons raam (bedrijf/winkel) komen tekenen?
Dit hangt een beetje af van je idee en de afstand die ik moet reizen, maar stuur een berichtje en dan kijken we er samen naar.

Ik ben een ontwerper/illustrator en vind je shop leuk, kan ik mijn ontwerpen er ook in verkopen?

Momenteel verkoop ik enkel ontwerpen van mijn eigen hand. Maar ik ben wel van plan om in de toekomst samen te gaan werken en/of maandelijkse gecureerde features met ontwerpers te gaan doen. Dus stuur gerust je contact informatie en ontwerpen.

Doe je ook aan flyer-ruil?
Het hangt een beetje af van de type shop, maar als het bij de raamtekening shop past, kunnen we zeker wat voor elkaar betekenen! Email me om de hoe en wat te bespreken.

Ik heb een idee voor een raamtekening!
Leuk! Vertel me erover, ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Als ik je idee uitwerk, ontvang je het ontwerp gratis als dankjewel.


Staat jouw vraag er niet bij?
Stuur dan een berichtje en ik zal je zo snel mogelijk helpen.