Top

inspiratie + tips

B L O G
- Tekenen op een fotofotolijstjes en een glazen pot
- Tekening corrigeren / krassen
- Wat te doen met een uitgedroogde krijtstift
- Verschillende diktes krijtstiften

Dubbel glas

Heb je dubbel glas? Sluit dan één oog om een minder vertekend beeld te krijgen.

Punt
Ben je iets te enthousiast geweest met de punt indrukken en is ie nu beschadigd? Haal 'm uit de stift en draai om. 

Ophangen
Gebruik washitape of schilderstape om de tekeningen op te hangen. Dat gaat weer makkelijker van het raam dan gewone transparante plakband. Tip door Debbie schrijft.

Te groot/klein
Zijn de beschikbare maten nét te klein of groot voor je raam, print dan geschaald uit. Dit kun je instellen bij het print-menu. Print altijd kleiner uit, anders krijg je niet de hele tekening op het blaadje. Dus is bijv. XXL net te klein, print deze dan op 90%.

Foto
Wil je je nieuwe creatie op de foto zetten, maar heb teveel last van tegenlicht? Als je vanuit een schuine hoek fotografeert wordt dat al beter en het beste is om de foto vanuit buiten te maken (indien je natuurlijk de mogelijkheid hebt).

Handschoenen
Trek bij het tekenen een handschoen aan, dan glij je makkelijk over het raam én je maakt geen vlekken! Tip door Debbie schrijft.

Stift

Terwijl je aan het tekenen bent, schud af en toe met de stift (dop er op!) en druk de punt een paar keer in (gebruik een stukje rest papier of een deel dat je nog gaan inkleuren) om te vermijden dat de stift uitdroogt. 

Vieze handen
Lekt je stift maar doet ie het voor de rest nog prima? Trek dan (goed passende) latex handschoenen aan. Tip door Wen van Pink Undies.

Tekenen
Teken altijd met de stift in een kleine hoek, omlaag wijzend. Als dit niet mogelijk is, als je bijvoorbeeld op een kiep raam aan het tekenen bent, schud de stift en druk de punt dan gewoon wat vaker in.

Leunen
Let tijdens het tekenen goed op waar je leunt. De meeste krijtstiften drogen snel en zijn veeg-veilig, maar voor de zekerheid: leun met je pink op een deel waar (nog) niks staat.

Corrigeren
Soms is de krijtstift te vloeibaar of schiet je uit tijdens het tekenen, gebruik dan een wattenstaafje om je tekening bij te werken. Je kunt het ook doen als je klaar bent, maar maak dan even het wattenstaafje nat voordat je veegt. Gebruik je verschillende kleuren krijtstift? Wissel dan van wattenstaafje om mengen te voorkomen.

Wit
De meeste raamtekeningen zijn wit, omdat dat gewoon meer opvalt. Maar als je witte gordijnen hebt of gewoon iets extra's wil, voeg dan kleur toe. Bijvoorbeeld groene details bij een cactus raamtekening.

Voorbereiding
Voor het allerbeste resultaat, teken je op een schoon raam en het moet droog zijn, anders loopt het uit. Is het bijvoorbeeld beslagen, droog het dan eerst met een doek.

Heb jij een handige tip? Laat het weten!